Passa al contingut principal

ATENEU DIVERS


Diversitat i Diversió.  
  
L’Ateneu Divers forma part de l’entitat GRUP CALIU, que és una associació sense ànim de lucre que des de fa 28 anys treballa per la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies.
L’Ateneu Divers vol esdevenir un instrument transformador, per construir una societat diversa, justa i inclusiva. 
L’Ateneu Divers és una experiència pionera de cultura i oci inclusiu a Catalunya, i vol ser referent en aquest àmbit. 
Es desenvolupen una gran varietat de projectes socials i activitats lúdiques, culturals, esportives i formatives. Algunes d’aquestes activitats són obertes a tot el públic en general, i d’altres exclusivament per socis i sòcies de l’entitat.
El funcionament de l’Ateneu Divers és assembleari, les persones sòcies són agents actius i protagonistes de l’entitat, tant per la pressa de decisions com per la seva implicació en els òrgans de govern, com ara la Junta Directiva.
L’Ateneu Divers actualment està format per 5 comissions: 

  • Comissió d’Arts Escèniques.  
  • Comissió per la Memòria Històrica i Descobriment del territori català. 
  • Comissió Oci nocturn.  
  • Comissió Fem nostra la Ciutat.
  • Comissió de Joves.

Actualment hi participen anualment 150 persones amb diversitat funcional, les seves famílies i al voltant de 100 persones externes a l’entitat a través de les activitats obertes a la ciutadania.

Estem estudiant les diferents possibilitats de participació i col·laboració per part de persones sense diversitat funcional intel·lectual que vulguin també formar part d’aquest projecte.  


Esdevenir un model ateneístic implica treballar des del desig de transformació de la realitat, i de crear un espai de suport mutu on generar teixit comunitari i vincles relacionals saludables. La dinàmica generada dins l’Ateneu Divers és sensible als problemes socials, a la detecció de situacions de discriminació i a les dificultats de la vida diària de les persones integrants i de tota la societat, i des d’aquesta perspectiva es promou de forma responsable una interacció basada en el suport emocional, els vincles, el respecte, l’empatia i l’acompanyament per part de l’equip de professionals, col·laboradors/es i activistes. El moviment ateneístic a Catalunya durant més de 150 anys ha sobreviscut a diferents moments històrics amb vitalitat, fomentant la capacitat crítica, el debat, l’aprenentatge de noves competències i la conscienciació social. Els ateneus durant tota la seva història s’han caracteritzat per la defensa i difusió de la nostra cultura popular, la defensa dels drets humans universals, l'ecologisme, la nostra llengua i la creació artística/literària. L'Ateneu Divers fidel a tots aquests preceptes creu que si el present és lluita, el futur és nostre!
Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COMUNICAT ATENEU DIVERS - Nou local. 11 de Febrer de 2020

Barcelona, 11 de febrer de 2020 COMUNICAT . Nou local Tot just fa 1 any i 4 mesos que vam decidir lluitar sota el lema #AteneuDiversNoEsToca , per reclamar una seu definitiva per l’entitat GRUP CALIU-L’Ateneu Divers, i volem agrair tot el suport rebut tots aquests mesos i també informar-vos de la situació actual de l’Ateneu Divers. L’Equip tècnic de l’Ateneu Divers ha decidit continuar amb el projecte d’oci inclusiu que oferim des de fa 29 anys per responsabilitat social amb les persones participants i les seves famílies. Per això el passat divendres 17 de Gener de 2020 hem signat un contracte de lloguer d’un nou local, ubicat al c/Mossèn Batlle nº5 .   Aquest nou local es troba a pocs carrers de l’antiga seu (c/Pàdua 30) i del metro L3 Lesseps, i pertany al districte de Gràcia. La previsió és realitzar les activitats de l’Ateneu Divers en aquest nou espai a partir del Abril de 2020. La durada d’aquest contracte de lloguer és de 10 anys , aquests 10 anys és

L'ATENEU DIVERS NO ES TOCA

Comunicat  GRUP CALIU-ATENEU DIVERS  Barcelona, 9 de maig de 2019. Us comuniquem que al llarg d’aquestes darreres setmanes hem realitzat diferents trobades amb la Comissió de finançament (formada per familiars i acompanyants) i hem realitzat  dues reunions, una amb Triodos Bank i l’altre amb Coop57 per buscar formes de finançament per la compra d’un local.  També el passat mes d’abril ens vam reunir amb la Comissionada de Salut i Diversitat Funcional de l’Ajuntament de Barcelona. La decepció generada pel contingut de la mateixa reunió és la que ha motivat aquest comunicat:  El moment polític actual atura qualsevol acord que es pogués arribar amb l’Ajuntament. En qualsevol cas, la Comissionada ens va confirmar que l’Ajuntament de Barcelona no contempla la compra de cap immoble perquè esdevingui la seu d’una entitat. El seu compromís passa per “acompanyar-nos en la cerca d’un local, que per descomptat, haurem de liderar nosaltres”.  Les conclusions d’aquesta

DEFENSEM L'ATENEU DIVERS

Necessitem el vostre suport per aconseguir una seu que consolidi el nostre projecte d'oci inclusiu i cultura amb més de 28 anys d'història. ----------> Feu click AQUÍ per fer les vostres aportacions. La seu de  GRUP CALIU-Ateneu Divers  sempre ha estat temporal, durant aquests  28 anys  hem canviat 4 vegades de local amb l’objectiu de créixer com a projecte i per a oferir un servei a un nombre major de persones amb  diversitat funcional intel·lectual . En aquest darrer local, portem des de finals del 2013, on inicialment teníem acordat un lloguer de 5+5 anys. Al finalitzar el primer període del contracte, el propietari ens comunica el desig de vendre’s el seu local abocant a l’entitat a una  situació complexa i vulnerable . Mitjançant la lluita i una mediació, hem aconseguit un acord de pròrroga del contracte del lloguer actual (amb una pujada del preu insostenible per l’entitat) que finalitzarà el proper 15 de setembre de 2019. Les  cond