Passa al contingut principal

DEFENSEM L'ATENEU DIVERS




Necessitem el vostre suport per aconseguir una seu que consolidi el nostre projecte d'oci inclusiu i cultura amb més de 28 anys d'història.


----------> Feu click AQUÍ per fer les vostres aportacions.

La seu de GRUP CALIU-Ateneu Divers sempre ha estat temporal, durant aquests 28 anys hem canviat 4 vegades de local amb l’objectiu de créixer com a projecte i per a oferir un servei a un nombre major de persones amb diversitat funcional intel·lectual.
En aquest darrer local, portem des de finals del 2013, on inicialment teníem acordat un lloguer de 5+5 anys. Al finalitzar el primer període del contracte, el propietari ens comunica el desig de vendre’s el seu local abocant a l’entitat a una situació complexa i vulnerable.
Mitjançant la lluita i una mediació, hem aconseguit un acord de pròrroga del contracte del lloguer actual (amb una pujada del preu insostenible per l’entitat) que finalitzarà el proper 15 de setembre de 2019.
Les condicions mínimes per a desenvolupar el nostre projecte són les següents:
Local d’unes dimensions entre 200-250m2, amb una sala central i diferents sales per a activitats diverses. Ubicat al districte de Sarrià-Sant Gervasi ja que portem 25 anys participant del teixit comunitari, establint vincles significatius amb les veïnes i resta de col·lectius i entitats socials.
Aquesta situació d’emergència i las situació dels preus de lloguer/compra dels locals de Barcelona, ens ha abocat a mobilitzar totes les xarxes de solidaritat i de suport per a poder garantir la subsistència del projecte, ja que amb els nostres recursos propis no serà suficient per aconseguir aquest nou espai.
Estem estudiant totes les vies , tant la via del lloguer d’un local com la via de la compra. Decantar-nos ara mateix per una opció o per una altra dependrà en gran part de l’èxit d’aquest Verkami.
En funció de la solidaritat que aconseguim en aquesta campanya, els diners es destinaran:
  • Opció compra: es destinaran a cobrir part de l’entrada corresponent al 20% d’una hipoteca de 20 anys.
  • Opció lloguer: es destinaran a la fiança i obres de condicionament del local.
El que sembla increïble és que un projecte consolidat com el GRUP CALIU-Ateneu Divers, amb més de 28 anys d’història es trobi en perill de desaparèixer per una qüestió d’infraestructura, en gran part motivat per la inacció i manca de compromís de les Institucions Públiques, més preocupades pels seus pactes electorals que per les necessitats de la ciutadania.
Per tot això, fem una crida a defensar l’Ateneu Divers perquè DEFENSAR L’ATENEU DIVERS és:
  • Defensar que les persones amb diversitat funcional intel·lectual poden gaudir d’un oci inclusiu i de qualitat.
  • Defensar un espai propi i segur per crear relacions socials significatives.
  • Defensar el teixit comunitari realitzat al barri i al districte durant 25 anys.
  • Defensar la cultura com a instrument per la transformació i la cohesió social.
  • Defensar que el model ateneístic és una metodologia vàlida i efectiva per fomentar la cultura i dignificar el col·lectiu de persones amb diversitat funcional intel·lectual.
  • Defensar els drets humans universals, la cultura del diàleg i la lluita contra les injustícies.
  • Defensar el desig i compromís per canviar la realitat, per crear un espai de suport mutu on generar sentiment comunitari.

Qui som

GRUP CALIU - Ateneu Divers és una entitat sense ànim de lucre que ofereix un servei d'oci i cultura a persones amb diversitat funcional intel·lectual des de fa 28 anys.
Durant l'any 2018 més de 400 persones es van beneficiar de les activitats organitzades pel GRUP CALIU - Ateneu Divers:
  • 150 participants
  • 103 persones associades
  • 230 familiars
  • 134 persones de la població en general
  • 45 persones han participat dels diferents programes de l'entitat com a col·laboradores
Un dels nostres trets distintius és el funcionament ateneístic, poc habitual en serveis d'aquest àmbit:
  • Esdevenim un projecte pioner a Catalunya.
  • L'eix fonamental és la defensa dels Drets Humans.
  • Model inclusiu amb vocació de servei a la comunitat.
  • Projecte d'empoderament col·lectiu i de defensa de la pròpia identitat.
  • Funcionament a través de comissions i assemblees.

A què destinarem les vostres aportacions

Totes les aportacions aniran destinades a garantir un espai que permeti la continuïtat del projecte GRUP CALIU - Ateneu Divers.

Calendari previst

Al darrer trimestre del 2019 definirem quin serà el nou espai. Les recompenses es faran efectives durant aquest període.

Al nostre web podreu trobar més informació de totes les activitats de GRUP CALIU - Ateneu Divers
Seguiu-nos a les Xarxes Socials per estar al dia!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COMUNICAT ATENEU DIVERS - Nou local. 11 de Febrer de 2020

Barcelona, 11 de febrer de 2020 COMUNICAT . Nou local Tot just fa 1 any i 4 mesos que vam decidir lluitar sota el lema #AteneuDiversNoEsToca , per reclamar una seu definitiva per l’entitat GRUP CALIU-L’Ateneu Divers, i volem agrair tot el suport rebut tots aquests mesos i també informar-vos de la situació actual de l’Ateneu Divers. L’Equip tècnic de l’Ateneu Divers ha decidit continuar amb el projecte d’oci inclusiu que oferim des de fa 29 anys per responsabilitat social amb les persones participants i les seves famílies. Per això el passat divendres 17 de Gener de 2020 hem signat un contracte de lloguer d’un nou local, ubicat al c/Mossèn Batlle nº5 .   Aquest nou local es troba a pocs carrers de l’antiga seu (c/Pàdua 30) i del metro L3 Lesseps, i pertany al districte de Gràcia. La previsió és realitzar les activitats de l’Ateneu Divers en aquest nou espai a partir del Abril de 2020. La durada d’aquest contracte de lloguer és de 10 anys , aquests 10 anys és

MOLTES GRÀCIES PER DEFENSAR L'ATENEU DIVERS!!!

GRÀCIES A LA TEVA APORTACIÓ LA CAMPANYA "DEFENSEM L'ATENEU DIVERS" HA ESTAT TOT UN ÈXIT Benvolguts/des Mecenes, Primer de tot us volem agrair el vostre suport i col·laboració amb el projecte DEFENSEM L'ATENEU DIVERS , haver superat l'objectiu inicial ha estat una font de motivació i energia impressionant. En aquesta "*defensa*" heu participat 382 mecenes i hem recaptat un total de 34.120€ Aquesta quantitat ens permetrà continuar amb el nostre projecte, i això és gràcies a la vostra solidaritat. A partir del mes de setembre contactarem amb vosaltres per l'entrega de les diferents recompenses. També us volem posar al dia de la situació actual: En aquests moments hem pactat una pròrroga amb la propietat del local actual, això ens garanteix més tranquil·litat en la cerca i acondicionament de la nova seu. En l'actualitat, després d'estudiar i visitar molts espais diferents, estem treballant en dues opcions. S