Passa al contingut principal

COMUNICAT ATENEU DIVERS - Nou local. 11 de Febrer de 2020


Barcelona, 11 de febrer de 2020

COMUNICAT . Nou local


Tot just fa 1 any i 4 mesos que vam decidir lluitar sota el lema #AteneuDiversNoEsToca , per reclamar una seu definitiva per l’entitat GRUP CALIU-L’Ateneu Divers, i volem agrair tot el suport rebut tots aquests mesos i també informar-vos de la situació actual de l’Ateneu Divers.

L’Equip tècnic de l’Ateneu Divers ha decidit continuar amb el projecte d’oci inclusiu que oferim des de fa 29 anys per responsabilitat social amb les persones participants i les seves famílies.

Per això el passat divendres 17 de Gener de 2020 hem signat un contracte de lloguer d’un nou local, ubicat al c/Mossèn Batlle nº5.  Aquest nou local es troba a pocs carrers de l’antiga seu (c/Pàdua 30) i del metro L3 Lesseps, i pertany al districte de Gràcia.

La previsió és realitzar les activitats de l’Ateneu Divers en aquest nou espai a partir del Abril de 2020.

La durada d’aquest contracte de lloguer és de 10 anys , aquests 10 anys és el temps que disposa l’Ajuntament de Barcelona i el Districte de Sarrià-St Gervasi per tal de garantir una seu definitiva per l’Ateneu Divers.
Creiem que és un temps suficient perquè des de l’Ajuntament es facin totes les gestions, plens, votacions, acords, informes, obres de remodelació… per tal d’habilitar i cedir un espai de titularitat municipal on es puguin desenvolupar totes les activitats de l’Ateneu Divers i que aquest espai sigui de gestió comunitària.

Som conscients que la necessitat d’espai de les entitats i col·lectius no solament afecta a l’Ateneu Divers, per això formem part de la PLATAFORMA CONSTRUÏM LA SARRIANENCA, on 15 entitats de Sarrià estem unides i en peu de lluita per reclamar un espai col·lectiu per desenvolupar activitats culturals, de lleure i oci.

Hem après que la força es troba en la solidaritat de les persones i col·lectius . Hem aconseguit assolir l’objectiu del verkami que ens permetrà realitzar les obres d’adequació del nou local per instal·lar-nos i continuar amb les activitats.

També cal dir que per continuar amb el projecte comptem el suport institucional de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat  i de la Generalitat de Catalunya.

Des d’aquí anunciem que seguirem enxarxades amb les entitats i col·lectius del barri del Putxet i Farró, amb el seu veïnatge, amb els moviments socials del barri, col·lectius i les associacions del districte de Sarrià-Sant Gervasi, perquè no marxem, ens fan fora! per culpa de l'especulació immobiliària que pateix la nostra ciutat i que ara ens  afecta directament. També comencem una nova xarxa de suport amb el teixit de Gràcia on s’ubica la nova seu.

Treballar per la inclusió social implica lluitar contra grans obstacles i moltes dificultats, som conscients que hem pres la humil decisió de lluitar i que no serà un camí fàcil, però tenim el coratge per vèncer, per això anunciem a l’Ajuntament: TORNAREM!

Si vols contactar amb nosaltres:
grupcaliu@yahoo.es
@AteneuDivers

Moltes gràcies pel vostre suport!
Equip tècnic de l’Ateneu Divers.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

L'ATENEU DIVERS NO ES TOCA

Comunicat  GRUP CALIU-ATENEU DIVERS  Barcelona, 9 de maig de 2019. Us comuniquem que al llarg d’aquestes darreres setmanes hem realitzat diferents trobades amb la Comissió de finançament (formada per familiars i acompanyants) i hem realitzat  dues reunions, una amb Triodos Bank i l’altre amb Coop57 per buscar formes de finançament per la compra d’un local.  També el passat mes d’abril ens vam reunir amb la Comissionada de Salut i Diversitat Funcional de l’Ajuntament de Barcelona. La decepció generada pel contingut de la mateixa reunió és la que ha motivat aquest comunicat:  El moment polític actual atura qualsevol acord que es pogués arribar amb l’Ajuntament. En qualsevol cas, la Comissionada ens va confirmar que l’Ajuntament de Barcelona no contempla la compra de cap immoble perquè esdevingui la seu d’una entitat. El seu compromís passa per “acompanyar-nos en la cerca d’un local, que per descomptat, haurem de liderar nosaltres”.  Les conclusions d’aquesta

DEFENSEM L'ATENEU DIVERS

Necessitem el vostre suport per aconseguir una seu que consolidi el nostre projecte d'oci inclusiu i cultura amb més de 28 anys d'història. ----------> Feu click AQUÍ per fer les vostres aportacions. La seu de  GRUP CALIU-Ateneu Divers  sempre ha estat temporal, durant aquests  28 anys  hem canviat 4 vegades de local amb l’objectiu de créixer com a projecte i per a oferir un servei a un nombre major de persones amb  diversitat funcional intel·lectual . En aquest darrer local, portem des de finals del 2013, on inicialment teníem acordat un lloguer de 5+5 anys. Al finalitzar el primer període del contracte, el propietari ens comunica el desig de vendre’s el seu local abocant a l’entitat a una  situació complexa i vulnerable . Mitjançant la lluita i una mediació, hem aconseguit un acord de pròrroga del contracte del lloguer actual (amb una pujada del preu insostenible per l’entitat) que finalitzarà el proper 15 de setembre de 2019. Les  cond